Emotiile cu care ne-am confruntat in momentul in care am dansat in strada – Marturia echipei din Romania in cadrul Proiectului Fly Dance

Incepem prin a spune ca am trait sentimente unice, de neuitat. A fost extraordinar pentru noi sa ne sustinem coregrafia in trei locatii diferite si cele mai populate/turistice ale judetului Brasov: In fata Castelului Bran (lui Dracula), in Poiana Brasov si in Piata Sfatului din Brasov. Am dansat in fata a sute de oameni, lucru pentru care suntem foarte mandrii. Poate noi am trait cele mai puternice sentimente: de teama, groaza, emotie, bucurie, mandrie, implinire pentru ca am dansat in locuri cunoascute foarte bine, in fata unor persoane cunoscute care intamplator trecau prin acea zona.

A fost extraordinar! Cred ca experienta traita in momentul celor trei prestatii ne-au incaracat pe toti cu energie pozitiva. Am experimentat sentimente noi, ne-am depasit temerile cele mai puternice, am dansat in fata a sute de oameni, am trecut peste emotii si ne-am simtit foarte bine. Imi parea rau la fiecare sfarsit pentru ca imi placea la nebunie sa fac un lucru care il iubesc alaturi de alti oameni care au aceeasi pasiune ca si mie.

Ne-am adunat din cinci tari diferite, si am creeat un momement pe care toti ni l-am dorit, noi ne-am simtit bine si am imprastiat tuturor sentimente de buna dispozitie. Ne uitam in jurul nostru la oamenii adunati sa ne vada si toata lumea zambea. Unii erau captivati de gramada de tineri care dansau si faceau un mic spectacol, altii aplaudau si dansau alaturi de noi si mai erau altii care incercau sa inteleaga motivul pentru care noi suntem acolo si de ce dansam. Noi, intelegand limba romana cred ca am trait sentimente si mai puternice decat ceilalti pentru ca am putut intelege reactiile persoanelor prezente in “public”: “Este vorba despre diversitate!” spunea o doamna care se uita la noi si care credem ca avea ceva informatii despre astfel de schimburi; “Uite… sunt tineri din diferite tari! Sunt straini, astia nu sunt romani!” spunea un domn mai invarsta care ne-a auzit vorbind intre noi engleza si probabil alte limbi straine! O alta doamna a zambit si a aratat cu degetul pe unul dintre dansatorii din Romania: “Uite, si un roman!” a spus. Am trait sentimente extraordinare, oamenii erau curiosi, vroiau sa stie ce promovam, ce dorim sa transmitem si au venit sa solicite informatii, si-au dat seama ca nu suntem dansatori profesionisti dar au fost incantati de moment si de subiectele pe care noi incercam sa le transpunem in dans.

Incheiem aici scurtul nostru articol despre Fly Dance, proiectul care a schimbat intr-o oarecare masura perceptiile personale despre lume, despre persoanele diferite noua si speram ca am schimbat si noi un pic imaginea Romaniei in lume si speram ca toti sa fi devenit mai toleranti cu persoanele care nu impartasesc aceleasi convingeri, culturi sau valori.

Echipa din Romania:

Liviu, Ana, Andreea, Dragos, Iulian.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s