Impresiile personale dupa prima luna de educatie non-formala in cadrul proiectului “On this road together”

Din momentul in care am auzit primele cuvinte despre acest proiect, am fost entuziasmata si am stiut ca trebuie sa particip activ la aceast program; astfel, am pornit la drum, intr-un mediu putin familial, cu persoane mai mult sau mai putin diferite persoanei mele,  avand cu mine optimismul, ambitia si vointa dar si o oarecare teama de necunoscut (acest program fiind primul, de acest gen, la care eu iau parte).

Prima luna a proiectului, “On this road together”, s-a desfasurat intr-un mediu deschis si relaxat, unde am cunoscut persoane deosebite si intr-adevar speciale, care mi-au aratat o noua viziune asupra vietii, inca din prima zi.

Momentul in care am cunoscut celelalte persoane implicate a fost, pentru mine, un pic mai dificil, deoarece lipsa de experienta in astfel de situatii si-a spus cuvantul: imi era teama ca nu voi fi capabila sa ma adaptez; eram in jur de 15 persoane prezente in acea zi, persoane cu care nu aveam nici o amintire, nici un subiect comun de discutat… aveam emotii, nu stiam ce avea sa urmeze si eram curioasa, vroiam sa inceapa educatia non-formala si vroiam sa aflu cate ceva despre cei prezenti… si am aflat; am aflat ca sunt niste persoane simple dar complexe, cu probleme dar plini de viata, veselie si optimism.

Exercitiile de energizare, diferitele joculete si sarcini de efectuat in cadrul grupului ne-au dezvoltat: empatia, comunicarea, spiritul de munca in echipa, seriozitatea si disciplina, ne-au stimulat creativitatea etc.

Temele dezbatute in cadrul workshop-urilor, precum: sanatate, dizabilitate si discriminare sau intelegere, toleranta si acceptare au fost foarte interesante si totodata foarte bine alese de fete. Acestea ne-au ajutat sa intelegem mai bine fiecare notiune in parte, sa ne recunoastem pozitia in realitatea cotidiana si sa ne impulsioneze sa trecem de la ignoranta la toleranta si de la o persoana pasiva la una activa; cu alte cuvinte, sa devenim persoane mai responsabile.

Personal, teatrul social realizat de echipa de voluntari “chance for life”, la care am luat parte cu totii, ca spectatori activi, a fost una din cele mai puternice experiente traite in cadrul acestui proiect pana in prezent si abia astept sa vad ce surprize ne vor mai pregati fetele in continuare.

Tot in aceasta perioada mi-am putut face o impresie mai detaliata asupra importantei acestui proiect in societate, iar faptul ca eu sunt una din persoanele implicate in acest proiect imi aduce o imensa bucurie.

Ana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s