Cum putem ajunge la tinerii marginalizați?

Asociatia Sprijin si Dezvoltare împreună cu Inercia Digital din Spania au scris cartea „REACHING OUT TO MARGINALISED YOUNG PEOPLE”.

Această carte se adresează lucrătorilor de tineret și organizațiilor care lucrează cu tineri cu mai oportunități reduse sau doresc să lucreze cu aceștia. Cartea poate fi folosită și de către alți lideri de tineret, formatori, antrenori sociali, profesori, educatori, personalul organizațiilor și de către alți experți din domeniul Tineretului, Educației, Educației adulților și domeniul VET, care lucrează cu grupuri țintă marginalizate și care doresc să lupte împotriva discriminării și intoleranței.

Cartea analizează situația actuală a lucrului de tineret și oferă noi metode și abordări relevante la nivel european pentru prevenirea discriminării și intoleranței în rândul tinerilor, pe baza nevoilor organizațiilor de dezvoltare și ale tinerilor cu si fără oportunități reduse și a contextului actual, oferind totodată și particularități din România și Spania.

Vrem să îți oferim o nouă perspectivă asupra modului în care poți să ajungi la tinerii cu oportunități reduse și cum poți să folosești diferite canale de comunicare, astfel încât să crești vizibilitatea activităților non-formale realizate în cadrul organizației.

Cum putem ajunge la tinerii marginalizați, să combatem discriminarea și intoleranța în rândul tinerilor? Ce mijloace de comunicare folosesc lucrătorii de tineret pentru a ajunge la tinerii marginalizați, pentru a lupta împotriva discriminării și pentru a crește toleranța în rândul tinerilor? Care este valoarea adăugată a lucrului de tineret în identificarea tinerilor marginalizați, în lupta împotriva discriminării și a intoleranței în rândul tinerilor? Care sunt măsurile pe care lucrătorii de tineret le utilizează pentru a asigura un proces de selecție care să nu discrimineze și care sunt principiile pe care aceștia le urmează pentru a se asigura că nu discriminează in niciun fel in timpul activităților implementate? Acestea sunt cele mai importante întrebări la care am răspuns pe parcursul acestei cărți.

Cartea a fost realizata in cadrul proiectului Youth Work 2.0, Co-finantat de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus+.

Cartea este disponibila in limba engleza si poate fi descarcata accesand urmatorul lik:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s